Üsküdar Ülkü Ocakları, Alper Tunga Uytun'u andı

Şehadetinin 34. Sene-i Devriyesinde Rahmet ve Minnetle Yad Ediyoruz..

Üsküdar Ülkü Ocakları, Alper Tunga Uytun'u andı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Ülkü Ocakları Şehadetinin 34. sene-i devriyesinde Alper Tunga Uytun'u mezarı başında andı. Anma programına Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı Okan Ertorun da katıldı.

Üsküdar Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamada Alper Tubga Uytun ile ilgili bilgi verildi. Açıklamanın tamamı;

13 Nisan 1979
Tunceli'nin Çemişkezek kazasından olup 24 yaşındaydı. Ailece İstanbul-Erenköy'de oturuyor ve İstanbul Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nin son sınıfında okuyordu. Okulun Öğrenci Derneği'nin başkanıydı. Olay günü, arkadaşlarıyla birlikte Cuma namazını kılmak için gittikleri okul yakınındaki bir camii'den çıkarlarken camii önünde bekleyen bir grup komünist militanın saldırısına uğradıklarında, üç yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı.

Hastahaneye kaldırıldıysa da kurtarılamayarak şehit oldu... Cenazesi, İstanbul Çengelköy Mezarlığı'na defnedildi. Yaralandıktan sonra, camiiden çıkan ve olayı tepkisiz seyreden cemaate hitaben söylediği;
''Bir müslümana saldırılıyor, hiçbiriniz müdahale etmiyorsunuz! Bu böyle giderse, korkarım sizler de aynı akıbete uğrarsınız.''sözü gerçekleşmiş ve cemaatten bir çok insan daha sonra komünistlerin saldırılarına uğramışlardır.

3 Nisan 1979 senesinde Anadoluhisarı Göksu Camii'nden Cuma namazı çıkışı hain bir saldırı sonucu kominist militanlarca şehit edilen Alper Tunga UYTUN çağımıza ışık tutan destanı için söylenebilecek ve şehidimizin aziz hatırasına saygı ile ithaf edilecek birkaç cümleyi ifade etmek gerekirse tarihe altın harflerle geçen Ülkücü Şehidlerin destansı mücadelesini bilmek yeterli olacaktır.

Çağımızın Ergenokonu sayılabilen kısa ve etkin bir dönem yaşanmıştı. Bu dönemde Türklük Gurur ve Şuuru ile İslam Ahlak ve faziletlerine bezenmiş bir avuç ocaklı Türk Milleti'nin var olma mücadelesini vermişlerdir. Gönüllerinde Allah C.C'nin rızasını kazanmaktan başka hiçbir endişeye yer vermeyen bu iman erleri binlerce şehide onbinlerce gaziye ve mağdura rağmen sadece ve sadece Ülkülerinin gereğini yapmışlardır. Alper Tunga UYTUN'da bu Ülkü Devlerinden biridir.

Şehidimiz Alper Tunga Uytun Cuma namazı çıkışı uğradığı hain saldırıya tepkisiz kalan cemaate söylemiş olduğu ''Bugün bir müslümana saldırıyorlar ve hiçbirinizin sesi çıkmıyor yarın aynı akıbete sizlerde maruz kalabilirsiniz'' sözleri daha sonraki dönemlerde aynı cemaatden insanların saldırılara uğramasıyla doğruluk bulmuştu. Atsız Hocanın deyişiyle ''Er kişiysen görevin neyse başar, zevke, eğlenceye hayvanda koşar'' mısralarında ifade bulduğu Allah yolunda savaşanları ölüler sanmayınız lakin onlar diridirler, sizin bilmediğiniz bir şekilde yaşarlar'' ayette ifade edildiği gibi bugün vatanlı ve devletli bir şekilde yaşayabiliyorisek bunları Şehit yaşayanlar ile yaşayan Şehitlere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Onların yolunu rehber bilip aydınlattıkları ışıkta onlara yaraşır Ülkücüler olarak kutlu yarınlara ulaşabiliriz.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir