Sel Üsküdar'ı perişan etti

18 Mayıs 2012 cuma günü İstanbul'un diğer bazı semtleriyle beraber Üsküdar'da eşine az rastlanır miktarda yağmur yağdı.

Sel Üsküdar'ı perişan etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

18 Mayıs 2012 cuma günü İstanbul'un diğer bazı semtleriyle beraber Üsküdar'da eşine az rastlanır miktarda yağmur yağdı. Çok kısa sürede yağan ve hayatı felç eden yağmurda Üsküdarlılar daha önce şahit olmadıkları manzaralarla karşılaştılar. Özellikle Üsküdar Kapalı Çarşı, Mimar Sinan Çarşısı ve belediye binasının zemin katları sular altında kaldı. Üsküdar İtfaiyesi ve belediye ekiplerinin gelen taleplere cevap vermekte zorlandı.

18 Mayıs 2012 cuma günü İstanbul'un diğer bazı semtleriyle beraber Üsküdar'da eşine az rastlanır miktarda yağmur yağdı.

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere dere olan ve çok uzun zaman önce yataklarında su akan Çavuşdere ve Bülbüldere caddelerinde afet manzaraları görüldü. Çavuşdere'de 4 öğrenci sele kapılıp son anda kurtarılırken, Selamiali Efendi Caddesi'nde 8 yaşında bir çocuk o kadar şanslı çıkmadı ve sel sularına kapıldıktan sonra aldığımız bilgilere göre bir kamyonun altında kaldı. Çocuğun halen yoğun bakımda olduğu bildirildi.

18 Mayıs 2012 cuma günü İstanbul'un diğer bazı semtleriyle beraber Üsküdar'da eşine az rastlanır miktarda yağmur yağdı.

Çözüm mümkün(mü)?
Dereler caddeye dönüşüp, bir de görülmemiş miktarda yağmur yağınca ortaya çıkan sonuç aslında kaçınılmaz oldu. Batılı ülkelerde yağmurun şiddeti ne olursa olsun, böyle durumlarla karşılaşılmadığını biliyoruz. Son dönemlerde ülkemizde başta belediyecilik hizmetleri olmak üzere her alanda daha önce hayal bile edemeyeceğimiz gelişmeler yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Ancak ister istemez aklımıza takılan bir şey var: Bir kaç damla yağmur yağdığında bile hâlâ bizim yollarımızda, kaldırımlarımızda su birikintileri oluşuyor. Bu da alt ve üst yapı hizmetlerinin henüz yeterli olmadığını gösteriyor.

Afet geçti gitti, Allah tekrarını göstermesin, beterinden saklasın. Bildiğimiz kadarıyla -şimdilik- can kaybı da yaşanmadı. Ama yaşanabilirdi. Yetkili ve sorumluların, dere yataklarının caddeye dönüştürülmüş olmasından başlayarak sorunun kaynağına inmelerini ve çözüm üretmelerini bekliyoruz. Yetkili ve sorumlularımız bu güç ve imkanlara fazlasıyla sahipler.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir