Suç makinelerine jandarma baskını

İstanbul'da, jandarma ekiplerinin bazı hırsızlık olayları nedeniyle başlattığı çalışmada çok sayıda araç ve evden hırsızlık yaptıkları belirlenen bir şebeke çökertildi.

Suç makinelerine jandarma baskını
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Vatandaşlardan çalınan araçlardan; ziynet eşyaları, telefon ve sigaralara kadar birçok eşyanın ele geçirildiği operasyonda çok sayıda faili meçhul hırsızlık olayı da aydınlatıldı. Şebekenin aynı zamanda Taşdelen Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güngör'ün eşinin aracını da çaldıkları ortaya çıktı. Güngör, hırsızları kovalamasının ardından evinde iken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Edinilen bilgiye göre; Kadıköy, Üsküdar ve Pendik bölgelerindeki hırsızlık olayları nedeniyle alarma geçen jandarma ekipleri, hırsızlık şebekesine yönelik büyük bir operasyon başlattı. Mağdur vatandaşların verdikleri bilgilerden yola çıkan jandarma ekipleri, organize şekilde hareket eden hırsızlık şebekesinin elemanları aracılığıyla ev ve işyerlerine girdiklerini belirledi. Oto hırsızlığı, ev ve iş yeri hırsızlığı olaylarına karıştıkları belirlenen 6 kişi takibe alındı. Gerekli izin ve arama kararlarının alınmasının ardından belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapan jandarma ekipleri; Savaş B., Ali Ekber K., Nevzat Ç., Orhan B., Burhan B. ve Ercan B.'yi gözaltına aldı. Zanlıların iki ayrı grup halinde yakalandıkları ve ilk yakalanan grubun ikinci grubun yakalanmasını sağladığı öğrenildi. Bu sayede çalıntı eşyalara ulaşıldığı belirtildi. Zanlılardan üçünün çaldıkları araç içinde yakalandıkları bildirildi.

Hırsızlık zanlılarının yakalanmasının ardından ifadelerini alan jandarma ekipleri, yeni bilgilere ulaştı. Zanlıların yer göstermeleri sonucunda 1 adet 7.65 çapında tabanca ve mermiler, hırsızlık için kullanıldığı belirlenen 2 tornavida, 2 adet demir kesme makası, 3 adet otomobil anahtarı, 2 adet çalıntı plaka, 465 adet çeşitli markalarda sigara ile 5 kilo 200 gram ağırlığında gümüş ziynet eşyası ele geçirildi. Gümüş ziynet eşyalar arasında yüzük, künye, bilezik ve bilekliklerin bulunduğu tespit edildi.

15 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

Operasyonda; Ümraniye, Üsküdar ve Pendik'te 15 hırsızlık olayının failleri de ortaya çıktı. Buna göre, zanlıların, 18 Kasım 2006 tarihinde Ümraniye'de bir vatandaşın Opel marka aracının çalınması, Ümraniye'de Gürbüz R. isimli vatandaşın evinden ziynet eşyası ve para çalınması, Çekmeköy'de bir vatandaşın iş yerinden 14 kilogram ağırlığında gümüş ziynet eşyasının çalınması gibi olayları gerçekleştirdikleri belirlendi.

Şahısların ayrıca Tekel bayisinden sigara ve içki, bazı araç plakaları ile Sarıgazi'de bir alışveriş merkezinden jeneratör ve inşaat malzemeleri çalınması olaylarının da failleri oldukları belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANININ EŞİNİN ARACINI DA ÇALMIŞLAR

Operasyonda, Ümraniye Taşdelen Belde Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güngör'ün eşinin Opel marka aracının çalınması olayı da aydınlatıldı.

Kasım ayı başında meydana gelen hırsızlık olayının ardından Cemal Güngör hırsızların arkasından koştuğu sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Jandarma birimleri şebeke elemanlarının yer göstermesi sonucu Hülya Güngör'ün Opel marka aracını da ele geçirdi. Jandarma otoparkına çekilen araçta maddi hasar oluştuğu gözlendi.

Şebeke elamanları ile ilgili sabıka kayıtlarını da araştıran ekipler ilginç bilgilere ulaştı. Suç makinesi haline gelen zanlılardan Ercan B.'nin 13, Nevzat Ç.'nin 13, Savaş B.'nin 23, Orhan B.'nin ise, 8 ayrı suç dosyasının bulunduğu belirlendi.

Zanlılar ifade ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Star Gazete

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir