Yavuztürk'ün imar durumu ne olacak?

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdarlıların sorularını yanıtladı.

Yavuztürk'ün imar durumu ne olacak?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mustafa Kara: Üsküdar Sancaktepe arası 24 dakika olacak!
Üsküdar Belediye Başkanı Kara, ''Ulaşım sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği halinde birçok projeyi hayata geçirdik'' diye konuştu.

- Üsküdar genelinde yaşanan yoğun trafik sorununa nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz? (Sedat Nuhoğlu)

BAŞKAN : Ulaşım sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği halinde birçok projeyi hayata geçirdik:

  • Harem Sahil Yolu projesiyle deniz üzerinden kurulan köprülü geçiş sistemi kapsamında 400 metre uzunluğunda ve 2x2 şeritten oluşan araç yoluyla 150 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde bir yaya yolunu hizmete açtık.
  • Çengelköy yönünden Üsküdar'a geliş noktasında yaşanan trafik sıkıntısına karşı Beylerbeyi Köprülü Kavşağı hizmete girdi.
  • Boğaz Köprüsü trafiği nedeniyle Çamlıca'dan Üsküdar'a ineceklere büyük sıkıntı yaşatan Kısıklı trafiğine neşter vurmak için planlanan 'Üsküdar Ümraniye TEM Bağlantı Yolu Eski Kısıklı Caddesi Kesişimi Yol Kavşak Uygulama Projesi' tüm hızıyla sürüyor.
  • Çamlıca-Kısıklı-Bulgurlu bölgelerinden gelenlerin hem Boğaziçi Köprüsü'ne ve hem de Üsküdar'a gidişlerini düzenleme projesi kapsamında yer yer dörder şeritli ve tercihli yolla 'dalçık çalışması' uygulamaya konuyor.
  • Kısa bir süre önce ihalesi yapılan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe metrosunun inşaatına başlandı. 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlanacak olan metro, Üsküdar'daki ulaşımı oldukça rahatlatacak. Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe arası 24 dakikaya inecek.

Kat artışı mümkün değil
- Oturduğumuz binanın oturulamayacak kadar çürük olması durumunda, dört kat yenilenmek şartıyla bir kat fazla imar verilmesi mümkün mü? (Alparslan Görgülü)


BAŞKAN : Kat artışı suretiyle yenilemeyi sağlamak fikri ilk anda dile getirilen görüşlerden biri. Fakat kat artışı demek nüfusu iki katına çıkarmak demek. Altyapı yetmiyor; okullar, hastaneler yetmiyor. 30 milyonluk İstanbul'da kimse trafikten dışarı çıkamaz, nefes alacak yeşil alan bulamaz. Böyle bir çözüm yöntemi kimseyi mutlu etmez. Yapılması gereken vergi muafiyetleriyle, uzun vadeli kredilerde vatandaşa kolaylıklar tanıyıp bu dönüşümü mümkün kılmaktır. Şehircilik Bakanlığımız da zaten bu yönde hazırlıklar yapıyor.

Mülkiyet sorunu var
- Yavuztürk Mahallesi'nin imar durumu ne olacak?


BAŞKAN : Yavuztürk'ün de bulunduğu Boğaz bölgesinin 1/5000'lik imar planları 2010 yılında yapılmıştı. Biz de ilçe belediyesi olarak buna uygun olarak 1/1000'lik planları yaptık ve süreç devam ediyor. Ancak burada bilmemiz gereken nokta şu, Yavuztürk'te imar sorunu değil, mülkiyet sorunu var. Yani 1 kişiye ait olması gereken bir arsa 10 kişiye hisseli şekilde satılmış. Bunlar imar hakkından yararlanabilmek için bir araya gelip birbirlerine muvafakat vermesi gerekiyor, kimse buna yanaşmadığı için sorun çözülemiyor. İnşallah, yeni afete hazırlık kanununda bu konularda da düzenleme yapılacak.

Marmaray bitince 'meydan' bizimdir
- Marmaray çalışmaları nedeniyle Üsküdar'da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ne zaman rahatlayacağız? (Güray Özcanlı)


BAŞKAN : Marmaray tamamlandığında çok farklı, çok renkli bir Üsküdar göreceğinizden emin olabilirsiniz. Biz de heyecanla 29 Ekim 2013'ü bekliyor, planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Çünkü Marmaray'ın hizmete girmesiyle birlikte Üsküdar'da saatte 60 bin insan sirkülasyonu olacak. Şu an kapalı olan meydanımız bize teslim edilecek, bunun yanında biz de belediye binası ve katlı otoparkı Çavuşdere'ye taşıyarak, nüfusun rahatça gezip dinlenebileceği geniş alanlar elde edeceğiz. Böylece esnafımızın bugüne kadar yaşadığı sıkıntılar da son bulacak.

Üsküdarlılar nefes alacak
- Kentsel dönüşüm dahilinde ilk olarak Belediye binasının yıkılacağı konusunda bilgiler aldık. Başka ne gibi değişimler olacak? (Murat Tan)


BAŞKAN : Kentsel dönüşüme belediye binamızdan başlayacağımız doğru. Binanın olduğu yeri bir meydan haline getireceğiz. Amacımız yoğun bir yapılaşmanın söz konusu olduğu semtimize ve Üsküdarlılara nefes aldıracak meydanlar oluşturmak. Merkezdeki yoğunluğu rahatlatmak amacıyla Çavuşdere'deki arsamıza yeraltında 1200 araçlık kapalı bir otopark yaparak, mevcut katlı otoparkı kaldıracağız. Böylece Üsküdar, yıl sonunda Marmaray şantiyesinin de kalkmasıyla, insanların huzur içinde vakit geçireceği büyük meydanlara, gezi ve dinlenme alanlarına kavuşacak.


Akşam



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir