İstanbul için 'Üç Yeni Proje' açıkladı

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye Hazır Hedef 2023'' adlı İstanbul, İzmir ve Diyarbakır projelerini tanıtacağı toplantının yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'ndeki salona girişinde ''Büyük Usta'' sloganları ve alkışlarla karşılandı.

İstanbul için 'Üç Yeni Proje' açıkladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları yatırımları Türkiye'ye dönüştürdüğünü ve değiştirdiğini belirterek, ''Devrim bu. Devrim taşla sopayla can almak, can yaralamak değil. Cam çerçeve kırmak değil. Yapabiliyorsan devrimi böyle yap. Milliyetçilik, milliyetçilik diyorsun. Milliyetçilik bu. Yapabiliyorsan, milliyetçiliği böyle yap'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''Türkiye Hazır Hedef 2023'' adlı İstanbul, İzmir ve Diyarbakır projelerini tanıtacağı toplantının yapıldığı Haliç Kongre Merkezi'ndeki salona girişinde ''Büyük Usta'' sloganları ve alkışlarla karşılandı.

Erdoğan'ın, Diyarbakır, İzmir ve İstanbul'a ilişkin projelerini açıklaması 1 saat 45 dakika sürdü.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, her ilin projelerini açıklamasının ardından sahneye kurulan iki dev ekrandan projeler için hazırlanan kısa film sunuldu. Erdoğan'ın projelere ilişkin anlatımları dev ekranlardan yansıyan görüntülerle de desteklendi.

Partililer sunum sırasında Erdoğan'ın sözlerini sık sık alkışlarla keserken, ''Büyük usta'' ve ''Başbakan Erdoğan'' sloganları atıldı. Erdoğan'ın konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği bölümlerde de bir kişi ''12 Haziran'da sandığa gömeceğiz'' diye bağırdı.

TOPLAM 22 PROJE AÇIKLANDI

Başbakan Erdoğan İstanbul için 3, İzmir için 13 ve Diyarbakır için 6 proje açıkladı.

- İstanbul projeleri şöyle:

1 - Avrupa ve Anadolu yakasında iki adet şehir hastanesi
2 - Taksim Meydan Projesi
3 - Adalar Projesi

- İzmir projeleri şöyle:

1 - Körfez Geçişi Projesi, diğer adıyla, İZKARAY
2 - Konak Tüneli
3 - İzmir-Ankara ve İzmir-Burs-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi
4 - Sabuncubeli Tüneli
5 - İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara otoyolları
6 - Metro hattı metro ağı haline getirilecek
7 - Egeray, diğer adıyla İzban Projesi (devam ediyor)
8 - Şehir yenileme projesi
9 - Kuzey Ege, yani Çandarlı Limanı (yapımına başlandı)
10 - Kruvaziyer Limanı (inşa edilecek)
11 - İzmir Limanı (modernize edilecek)
12 - Efes'in Antik Limanı (yeniden inşa edilecek)
13 - 9 yeni yat limanı inşa edilecek

- Diyarbakır projeleri:

1 - Suriçi Yenileme Projesi
2 - Havaalanı
3 - Dicle Vadisi Projesi
4 - Diyarbakır-Şanlıurfa Otoyolu
5 - Silvan Barajı
6 - Biri Kayapınar'da biri Yenişehir'de olmak üzere 2 şehir hastanesi
7 - 30 bin kişilik bir stad

''BALÇIKLARDAN DEĞİL, DAĞLARI DELMEKTEN BAHSEDİYORUM''
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, İzmir yatırımlarına ilişkin sunumu izlerken, ''Biz merkezi yönetim olarak, Türkiye'nin dört bir yanını, dağları delerek geçiyoruz. Yerel yönetim olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7 tepenin altından dağları delerek, İstanbul'da aynı şekilde metroları yapıyor. Yerelde de merkezde de biz bunları ispatlamış bir partiyiz. CHP nerede bir tane tünel açmış, bunu söylesin. Bir tane tünel. Balçıklardan değil, dağları delmekten bahsediyorum'' dedi.

Türkiye'de huzurlu ulaşımı sağlamak için dağları deldiklerini, viyadükler yaptıklarını, yerel yönetim olarak İstanbul'un metroda çok güzel örnekler verdiğini anlatan Erdoğan, Beşitaş'tan Kağıthaneye'ye geçişi 3-5 dakikaya düşürdüklerini söyledi.

Üsküdar'dan Çekmeköy'e kadar metro ile geçileceğini ifade eden Erdoğan, CHP ve MHP'nin böyle bir tünel yapamadıklarını dile getirdi. Erdoğan, bunlar aşk meselesi, aşk. Kabiliyet ister'' dedi.

İstanbul'u kendilerinin de muhalif bir iktidar döneminde aldıklarını, iktidarın paralarını doğru dürüst göndermediğini anlatan Erdoğan, İstanbul'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, ''Bunlar, Türkiye'yi dönüştürüyor, değiştiriyor. Devrim bu. Devrim taşla sopayla can almak, can yaralamak değil. Cam çerçeve kırmak değil. Yapabiliyorsan devrimi böyle yap. Milliyetçilik, milliyetçilik diyorsun. Milliyetçilik bu. Yapabiliyorsan milliyetçiliği böyle yap. Öyle mi?'' diye konuştu.

''PROJELER 12 HAZİRAN'DAN SONRA BAŞLAYACAK''
Erdoğan, proje sunumlarının tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, her 3 kentteki projelere 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayacaklarını, başlayan projelere hız vererek en kısa sürede bitireceklerini söyledi.

Projelerin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan ve şükranlarını sunan Erdoğan, projelerin her 3 şehirde de yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, projelerin hayata geçirilmesinin Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne de büyük katkılar sağlayacağını vurgulayarak, ''Buna inanıyorum ve kalan 11 günü gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışarak tamamlayacağız ve 11 Haziran akşamını da inşallah başarıyla, zaferle taçlandıracağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile toplantıya katılanları selamladı.


Sondakika.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2011

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir