Şule Yüksel Şenler'e muhteşem vefa gecesi!..

Şule Yüksel Şenler, 50 yıllık mücadelenin ilk cemresi programı çok geniş bir izleyici katılımı gerçekleştirildi.

Şule Yüksel Şenler'e muhteşem vefa gecesi!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yaklaşık yarım asırdır süren bir mücadelenin ilk cemresi Şule Yüksel Şenler'e Vefa Gecesi, 15 Mart 2011 Salı akşamı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir programla Şule Yüksel Şenler'i sevenleriyle bir araya getirdi.

Modern bir ailede başörtüsü takmaya karar verince önce ailesi sonra çevresinin psikolojik baskısına maruz kalan, tesettür konusunda oluşturduğu yeni tarzla milyonlarca kızı etkileyen, gittiği her yerde büyük coşkuyla karşılanan, tesettür giyimi konusunda konferanslar düzenleyen, örtünme tarzına bile isim veren, yazdığı Huzur Sokağı romanı ile bazı kesimler için idol olan bir isim Şule Yüksel Şenler için düzenlenen Vefa Gecesi'ne Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Merve Kavakçı İslam, Önder Başkanı İbrahim Solmaz gibi ünlü isimlerin yanı sıra sanatçılar ve ''İlk Cemre Şule Yüksel Şenler''in sevenlerinden oluşan yaklaşık 1.000 kişi katıldı.


Şule Yüksel Şenler konuşması


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara konuşması

Üsküdar Belediyesi'nin sponsorluğunda ve İHL Sözlük tarafından hazırlanan Şule Yüksel Şenler'e Vefa Gecesi, İlk Cemre'nin hayatını anlatan belgeselle başladı. Gecede bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yeryüzünde milyarlarca insan olduğunu, buna karşın ömrünü inandığı davası ve ideallerine her ne pahasına olursa olsun adayanların sayısının çok az olduğunu, bu örnek insanlardan birinin de Şule Yüksel Şenler olduğunu ifade etti. Hayatında aldığı radikal bir kararla, yaşama biçimini yeniden oluşturan ve ailesi başta olmak üzere, bütün bir toplumun, medyanın, bürokratik ve idarî mekanizmaların muhalefet ve baskılarına rağmen inandığı gibi yaşamaktan vazgeçmeyen bir hanımefendi olan Şule Yüksel Şenler'in giyinme ve örtünme konusundaki bütün önyargıları elinin tersiyle iterek, modern, şık ve çarpıcı bir yoruma imza atan, çok genç yaşında başladığı gazetecilik hayatında yazdığı yazılarla, verdiği konferanslarla milyonlarca insanın hislerine tercüman olan ve onları etkileyen bir hanımefendi olduğunu ifade etti. Mustafa Kara ayrıca Şenler'in, hakkındaki her türlü insafsız ve vicdansız baskılara rağmen yürüdüğü yoldan bir an bile geri dönmeyi düşünmediğini, tamamen kendi tasarımı olan ve bu yüzden ''Şulebaş'' olarak isimlendirilen başörtü ve pardesü modelleriyle Avrupa'daki moda dergilerinin kapaklarını bile etkilediğini, düşünceleri ve yazıları ile milyonlarca kadın için bir örnek teşkil ettiğini anlatırken, yaşadığı bütün zor zamanlarda bile, bir mücadele insanından beklenecek dirayet, zerafet ve asaleti göstermekten geri kalmadığını, bu yönleriyle örnek bir hanımefendi olduğunun da altını çizdi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara sözlerine ''Hepimiz biliyoruz ki yapacağı, seveceği ve umut edeceği bir şeyi olmayan insan, yoksul bir insandır. Biz bugün bu anlamda çok zengin bir insanla bu anlamlı geceyi paylaşıyoruz. Müsaadenizle, her anı yoğun bir emek ve mücadele ile geçen bu ömrün sahibini, huzurlarınızda sevgi ve saygıyla selamlamak istiyorum. Bu geceyi bizimle birlikte paylaştığı için, bu salonu onurlandırdığı için, insanımızın hayatına kattığı anlamlar için kendisine çok teşekkür ediyor, tekrar uzun ve hayırlı bir ömür diliyorum'' diyerek son verdi.


Eşref Ziya Terzi, Mustafa Demirci, Aykut Kuşkaya, Alper Kış ve Taha'nın ezgi dolu eserleriyle renklenen gecede Şule Yüksel Şenler, mücadele dolu 50 yılını kendi sesinden anlatırken bir döneme ışık tutacak manevi bir atmosferi de canlandırdı.

Gecenin sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Son Cemre'' Şule Yüksel Şenler'e plaket hediye etti.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir