Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,8540 TL
EUR: 2,3350 TL
GBP: 2,9160 TL
EUR/USD: 1,2580 TL
ALTIN: 92,12 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

İstanbul'a 15 yeni vekil

Diğer Politika haberlerini okumak için tıklayınız
İstanbul'a 15 yeni vekil
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2010 nüfus sayım sonuçlarına göre yapılan tespitle hangi ilin ne kadar milletvekili çıkaracağı belli oldu.
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
10 Mart 2011, 02:06
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :
Yüksek Seçim Kurulu, Milletvekili Seçimi Kanunu'nun, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde tespit edilerek ilan edileceği hükmü gereğince illere göre milletvekili sayısı dağılımını yeniden belirledi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2010 nüfus sayım sonuçlarına göre yapılan tespitle hangi ilin ne kadar milletvekili çıkaracağı da belli oldu. YSK'nın açıkladığı illere göre milletvekili dağılımı 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimlerde uygulanacak.

YSK tarafından yapılan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni listeye göre 28 ilin milletvekili sayısı düşerken, 14 ilin milletvekili sayısında ise artış yaşandı. 39 ilin milletvekili sayısı ise değişmedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, her ilin en az 2 milletvekili çıkarması yönündeki yasa değişikliğini iptalinin ardından hangi illerin tek milletvekili çıkaracağı merak konusu olmuştu. YSK'nın yayımladığı listeye göre 12 Haziran seçimlerinde 1 milletvekili çıkaracak tek il Bayburt olacak.

YSK'nın belirlediği illere göre milletvekili dağılımına göre Afyon'un milletvekili sayısı 7'den 5'e düşerken, Ağrı'nın 5'ten 4'e, Aksaray'ın 4'ten 3'e, Aydın'ın 8'den 7'ye, Bayburt'un 2'den 1'e, Bitlis'in 4'ten 3'e, Çankırı'nın 3'ten 2'ye, Çorum'un 5'ten 4'e, Edirne'nin 4'ten 3'e, Erzincan'ın 3'ten 2'ye, Erzurum'un 7'den 6'ya, Giresun'un 5'ten 4'e, Isparta'nın 5'ten 4'e, Kastamonu'nun 4'ten 3'e, Karabük'ün 3'ten 2'ye, Karaman'ın 3'ten 2'ye, Kırıkkale'nin 4'ten 3'e, Kırşehir'in 3'ten 2'ye, Konya'nın 16'dan 14'e, Kütahya'nın 6'dan 5'e, Malatya'nın 7'den 6'ya, Mersin'in 12'den 11'e, Ordu'nun 7'den 6'ya, Sinop'un 3'ten 2'ye, Sivas'ın 6'dan 5'e, Tokat'ın 7'den 5'e, Trabzon'un 8'den 6'ya, Yozgat'ın 6'dan 4'e iniyor.

YSK, milletvekili sayısı artacak illeri de belirledi. Buna göre Ankara'nın milletvekili sayısı 29'dan 31'e, Antalya'nın 13'ten 14'e, Bursa'nın 16'dan 18'e, Diyarbakır'ın 10'dan 11'e, Gaziantep'in 10'dan 12'ye, İstanbul'un 69'dan 85'e, İzmir'in 24'ten 26'ya, Kayseri'nin 7'den 9'a, Kocaeli'nin 9'dan 11'e, Sakarya'nın 6'dan 7'ye, Tekirdağ'ın 5'ten 6'ya, Şanlıurfa'nın 11'den 12'ye, Şırnak'ın 3'ten 4'e, Van'ın ise 7'den 8'e yükselecek.


haber5.com


Bu haber 406 defa okunmuştur.

Kaya Stor Perde
İstanbul genelinde ücretsiz keşif, ücretsiz teslimat ve ücretsiz montaj
kolaylıgı ile hiç bir ek ücret ödemeden perde sahibi olabilirsiniz.
0216 352 82 82
www.kayastor.com

Politika

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


ASİTANE (Şenol ŞEN)

Ziya SÜZEN

Bülent ŞİRİN

Savaş ŞENEL

Yalçın SOYSEVİNÇ

Ali SÜZEN

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Cumhur İSTEKLİ

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Esra KİRİK

Şerife PAMUK

ANKET

AFET yasası çıktı, DASK zorunlu oldu. Evinizi sigorta yaptırdınız mı?



Tüm Anketler

Paylaş :
Takip Et :

      
Yandex.Metrica
www.uskudar34.com © 2007-2012 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.17 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.