Beşikten Mezara 'Üsküdar Belediyesi'

Üsküdar Belediyesinin iki hizmet birimini sizler için mercek altına aldık ve çalışmalarını yerinde inceledik.

Beşikten Mezara 'Üsküdar Belediyesi'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesinin iki hizmet birimini sizler için mercek altına aldık ve çalışmalarını yerinde inceledik. İlk olarak Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Nurten Yılmaz hanım efendi ile söyleşimizi yaptık. Ardından Üsküdar Belediyesi Tebrik ve Taziye Komisyonu Başkanı aynı zamanda bu konuda Belediye Başkanı Danışmanı Nurettin Hamamcı'yı ziyaret ettik ve söyleşimizi yaptı. İşte söyleşilerimiz;

Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Nurten Yılmaz hanım efendi ile yaptığımız güzel söyleşide Üsküdar Belediye Başkanı adına Üsküdarlı bebekleri ziyaretlerini hakkında bilgi aldık.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Nurten hanım Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü Aile ve Çocuk Komisyonu olarak Üsküdar 34 Haber Sitesine çalışmaları hakkında şu şekilde konuştu;

Türk Aile yapısının gelişmesine katkı sağlamak için eğitim seminerleri düzenliyor ve seminerleri bilgi evlerinde de hayata geçiriyoruz. İlgili yönetici arkadaşlarla görüşmeler yaptık ve uygun başlıklar altında bu seminerleri düzenliyoruz. Seminerlere katılan vatandaşlara da duyurularımızı daha kolay yapabiliyoruz.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Ayrıca ilk bir ay içinde yeni doğan bebeklere belediye başkanımız adına tebrik ziyaretleri yapıyoruz. O ailelere de bu tür faaliyetlere katılmalarını öneriyoruz. Aileler ihtiyaçlı aileler ise, zor durumdaysalar ailenin koşullarına göre Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile imkanlar nispetinde yardımlar yapılmasına aracı oluyoruz ve yol gösteriyoruz.

Yeni doğmuş bebekleri nasıl tespit ediyorsunuz?
Üsküdar Belediyesi'nin ilgili makamlar ile yaptığı resmi protokoller ile Üsküdar'da yeni doğan bebeklerin ailelerinin bilgilerine ulaşıyoruz. Bu aileleri tek tek arayarak ziyaret için izin ister ve uygun olan aileleri ziyaret ederiz. Bu ziyaretlerde hiç bir şekilde fakir zengin ayrımı gözetmiyoruz. Özellikle Üsküdar'da yeni doğan bütün bebekleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız bu ziyaretlerde bebeklerin tüm ihtiyaçları için gerekli olan doğum süreçlerinde ailenin gözünden kaçabilecek tüm malzemelerin içerisinde bulunduğu bir bebek çantası hediye ediyoruz. Zaman zaman çocuk doktorumuz Mustafa Karadeniz'i de davet ediyoruz. Yine Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara da programı müsayit olduğunda bu ziyaretlere eşlik ediyor. Onunlada yaptığımız ziyaretler oluyor.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Özellikle doktorlu ziyaretlerinizi hangi çiftlere veya bebeklere yapıyorsunuz?
Genellikle ikiz veya üçüz bebekleri olan ailelere özellikle doktorla gitmeye özen gösteriyoruz.


Bunun sebebi nedir?
O annelerin daha çok bilgiye ve desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Doktordan beklentileri ve soracak çok soruları oluyor. Sağlık problemi olan çocuklar oluyor. Özellikle doğru yönlendirmeye ihtiyaçları oluyor, bunun içinde doktorumuz ailelere doğru yönlendirmeler ile yol gösteriyor, bebeklerin herhangi bir rahatsızlığının olup olmadığının kontrolünü yapıyor. Eğer rahatsızlığı olan bebekler olursa çevredeki irtibatta olduğumuz hastaneye aileleri yönlendiriyoruz ve sonrasında aileleri arayarak bebeklerinin sağlık durumunun gidişatının kontrolünü yapıyoruz. Daha sonra bu çocukları tekrar ziyaret ediyoruz.


* * * * *


Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Nurten Yılmaz'ı ziyaretimizin ardından Üsküdar Belediyesi Tebrik ve Taziye Komisyonu Başkanı aynı zamanda bu konuda Belediye Başkanı Danışmanı Nurettin Hamamcı'yı ziyaret ediyor ve çalışmaları hakkında bilgi alıyoruz.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Nurettin bey Üsküdar Belediyesi Tebrik ve Taziye Komisyonu Başkanı olarak Üsküdar 34 Haber Sitesine çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi;

Taziye ziyaretlerinden önce cenazenin kaldırılacağı camiiye vatandaşlarımız istesede istemesede otobüs gönderiyoruz. Üsküdar Belediye Başkanımızın çelenğini gönderiyoruz. Ayrıca cenaze işlemlerini bilmeyen vatandaşlarımız için bilgilendirme hizmeti de veriyoruz.

Cenazelerden nasıl haberiniz oluyor?
Üsküdar Belediyesinin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nden bu bilgiler bize gelir bizde bu bilgilere istinaden vatandaşımızı ararız başsağlığı dileriz. Aynı zamanda vatandaşımızdan ziyaret için izin isteriz. Müsaitlerse buyrun gelin derler değilse evimiz kapalı derler. Şimdiye kadar hep katıldık. Tabi bazı evlere gittiğimizde de Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara'da bizimle geliyor ve katılıyor. Başkanımız her zaman katılamıyor o zamanlar da ise telefonla arayarak taziyelerini iletiyor.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Taziyeler esnasında komisyonumuzda bulunan emekli din kültürü hocamız Esat Kaçar'da bizimle geliyor ve Kuran-ı Kerim okuyarak cenazenin ardından dua yaptırıyor. Komisyonumuzda ayrıca emekli başkomiser Ahmet Özer ve emekli matematik hocamız ile birlikte tüm taziyelere gideriz. Yapmış olduğumuz bu taziye ziyaretlerinden sonra bizlere olumlu geri donüşlerde oluyor. Bu genelde elektronik ortamda e-mailler, telefon ederek ve bazende iadeyi ziyaret olarak buraya geliyorlar. Onlarda bizleri bu şekilde motive ediyorlar.

Biz bütün cenazelere katılıyoruz, gittiğimiz evler hep hüzün dolu bu insanların hüzününü paylaşıyoruz aynı zamanda moral veriyoruz. Katıldığımız bu cenazelerde genelde yaş ortalaması 40-100 arasında onun haricinde kazalar, trafik kazaları ve buna benzer sebepler ile hayatlarını genç yaşta kaybeden insanlarımızda oluyor.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Ayrıca şehir dışına giden cenazelerimizde var. Şehir dışına giden arkadaşlarımızda cenazenin yedisini orada yaparak dua yaptırarak geriye dönüyorlar.

Cenazenin şehirler arası taşınmasını Üsküdar Belediyesi mi sağlıyor?
Şehirler arasına cenazeleri İstanbu Büyükşehir Belediyesi yanında 1-2 refakatçisi ile birlikte ücretsiz olarak Türkiye'nin neresinde olursa olsun ulaşımını sağlıyor.

Yakıt masrafı alınıyor mu?
Bu yanlış bilgidir! Hiçbir ücret alınmıyor. Vatandaşın sosyal güvencesi varsa sosyal güvencesinden karşılanıyor eğer yoksa belediyeden fakirlik belgesi alıyor. Bu şekilde ücretsiz ulaşım sağlanıyor.

Üsküdar Belediyesi ile Beşikten Mezara kadar

Üsküdar Belediyesi olarak şehirler arasına otobüs ile yakınları gönderiyor musunuz?
Üsküdar Belediyesi olarak şehirler arasına otobüs göndermiyoruz. Böyle bir hizmetimiz yok. Yanlızca taziye için gidecek olan birimdeki arkadaşlarımızı gönderiyoruz. İstanbul içinde nereye olursa olsun vatandaş istesede istemesede otobüs gönderiyoruz. Otobüslerimiz cenaze hangi camiiden kalkacaksa o camii'nin önünde oluyor. Bu vatandaşlarımız içinde bir sürpriz oluyor. Cenazelere giderken yanımızda ikramlarımız da oluyor. İkramlarımız genelde tepsi börek oluyor. Cenazelere katılımlarımız genellikle bu şekilde oluyor.

Hiç sıkıntı yaşadınız mı?
Bazen şu sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Ölen vatandaşımız Üsküdarlı fakat Üsküdar sınırları dışında vefat ediyor ve vefatıda bize Üsküdar olarak ulaşmıyor. Bu konularda bazı vatandaşlarımız hassasiyet gösteriyor ''bize gelinmedi'' diyor. Buradaki yanlışlık ölen vatandaşımızın bize veya Mezarlıklar Müdürlüğüne Üsküdar'da oturuyor olarak bildirilmemesinden kaynaklanıyor. O nedenle bizde bilgilere ulaşamıyoruz.

Ayrıca bu işlemler yapılırken yardıma ve bakıma muhtaç ailelerimiz oluyor. Bizim arabamızda her zaman kumanyamız olur. O ailelere kumanyalarımızı bırakırız veya olmadığı zamanlarda ise kartımızı bırakırız ki cenaze evi sakinleştiğinde vatandaşımız bize ulaşır ve Üsküdar Belediyesi'nin Yardım Fonundan bu ailelere yardımlar yaparız. Yine işlerimiz bununlada sınırlı değil gittiğimiz mahallelerde keşif görevide yapıyoruz. Gördüğümüz eksiklikleri not alarak belediyemizde ilgili birimlere iletiyoruz.

Bu hizmet daha önce var mıydı?
Bu hizmet bu şekilde ciddi olarak yoktu. Üsküdar Belediye Başkanımız Mustafa Kara göreve geldikten sonra profesyonelce çalışacak şekilde yeni kuruldu. Yaklaşık 2 yıla yakın süredir hizmet veriyoruz. Daha önce önemli kişilerimiz ve bilinen kişiler için yapılıyordu. Ama bu kadar ciddi ve profesyonelce yapılmıyordu. Cenaze namazlarına katılıyor ve Mezarlıklar Müdürlüğü ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Biz ayrım yapmıyoruz. Bilgimiz dahilinde musevilere ve ecnebilere de gidiyoruz. Dil, din ve ırk ayrımı yapmıyoruz. Ortak noktamız Üsküdarlı olmak. Cenaze Üsküdar dışında bir yerden kalkıyorsa yani İstanbul'un içinde bir yerden kalkıyorsa bizim ekibimiz orada otobüsümüz ve çelengimizle oradayız. Üsküdarlı neredeyse biz oradayız...

Üsküdar Belediyesi'nin iki önemli hizmet birimini sizler için dolaştık ve hizmetleri yerinde inceleyip bilgiler aldık. Üsküdar 34 Haber Sitesi olarak şu şekilde söylemek mümkün ''Üsküdar Belediyesi Hizmetleri ile Beşikten Mezara yanınızda'' Üsküdar'da yaşamak bir ayrıcalıktır diyoruz...


Üsküdar 34 - Ziya Süzen Özel Haber



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir