Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,7560 TL
EUR: 2,3330 TL
GBP: 2,7770 TL
EUR/USD: 1,3276 TL
ALTIN: 98,34 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

Süper Amatör Lig Kuraları Çekildi.

Diğer Spor haberlerini okumak için tıklayınız
Süper Amatör Lig Kuraları Çekildi.
İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele eden Çengelköy, Çamlıca, Bağlarbaşı, Selimiye, Öz Karacaahmet ve Sultantepe'nin rakipleri belli oldu.
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
07 Eylül 2010, 23:04
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :
İstanbul Süper Amatör Lig'de 2010-2011 sezonu kura çekimi, Bağlarbaşı'ndaki TFFHGD İstanbul Şubesi Binası Toplantı Salonu'nunda gerçekleştirildi.

Kura çekimi sonrası İstanbul Süper Amatör Ligde mücadele eden Üsküdar takımları; Çengelköyspor, Çamlıcaspor, Bağlarbaşıspor, Selimiyespor, Öz Karacaahmet ve Sultantepespor'un 2010-2011 sezonundaki rakipleri belli oldu.


İstanbul Futbol İl Başkanlığı yönetimi ve Süper Amatör Lig Tertip Komitesi'nin tam kadro yer aldığı kurada lige katılacak takımların yönetici ve teknik adamları yer aldı. Lige katılacak 86 kulübün kura çekimine ilgisi yüksek olurken Hadımköyspor, Ayazağaspor, İstanbul Sinospor gibi bazı kulüplerin temsilcisinin olmaması dikkat çekti.

86 takım, 2064 sporcu
Kura çekimine başlamadan önce TFF İstanbul İl Başkan Vekili Adem Mat, İstanbul SAL'la ilgili bazı istatistikler verdi. Mat, geçen sezon 6 grupta 83 takımın yer aldığı ligde 1992 sporcunun toplam 1092 maça çıktığını söylerken. Ligde bu sezon 86 ekip yer alırken 2064 sporcu ter dökecek. Mat ayrıca, Zafer Sarıbaşak, Nuri Neşeli, Barbaros Akkoyunlu ve Eryani Keskin'den oluşan Tertip Komitesi'ni tanıttı.

Erdoğan'dan kurallar hakkında bilgi
İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Erdoğan de yaptığı konuşmada kulüplere seslenerek, ''Maçların aksatılmadan oynanması için çaba sarf ediyoruz. Hakemlerin ufak hatalarını mazur görmenizi bekliyoruz. Maçın tek hakiminin hakem olduğunu da unutmamanızı rica ediyoruz'' dedi.

Erdoğan bu sezon yapılan bazı kural değişiklikleriyle ilgili olarak da salondakilere bilgi verdi. Buna göre bu sezon penaltı vuruşları sırasında topa vurmak üzere olan bir futbolcu kaleciyi şaşırtıcı hamleler yapamayacak. Ayrıca sakatlıklar sırasında önce sağlık görevlisi sahaya çağrılacak, görevli gerekli görürse sedye çağrılacak.

Ekşioğlu: Ben kavga istemiyorum
Daha sonra TFF İl Başkanı Yemen Ekşioğlu söz aldı. Kendine has üslubuyla zaman zaman toplantıya katılanları gülümseten Ekşioğlu, İl Temsilcisinin seçimle göreve gelmesi için imza toplayan muhalefete yüklendi. Artık İstanbul'da birlik olması gerektiğinin sık sık altını çizen Ekşioğlu, ''Amatör Kurul'da 81 ilden 80'inin ASKF başkanı var, tek il temsilcisi benim. Niye benim ASKF başkanım yok. TASKK Yönetim Kurulu'nun toplasanız 1 İstanbul etmez. Yemen Ekşioğlu sizden aldığı güçle oraya gittiğinde herkes hizaya diziliyor. Ama koskoca İstanbul'dan 1 yönetici var sadece'' dedi.

''Ben kavga isteyen adam değilim'' diyen Ekşioğlu, ''Kimse, 1 Allahın kulu çıkıp ?sen bize kötü davrandın, kapında beklettin' diyemez. Biri çıksın desin hemen şu anda görevimi bırakırım'' dedi.

''İstanbul'da birliği sağlayacak tek kişiyim''
Bahri Savaş döneminde şimdiki muhalefetin seçim istemediğini anımsatan Ekşioğlu, ''Neyi paylaşamıyoruz anlamıyorum. (Muhalefetin dilekçesinde) tescili olmayan 8 kulübün imzası var. Yazık. Ben birlik istiyorum. İstanbul'da bu işi toparlayacak tek ben varım. Ben hiçbir şeye talip olmadım.

Son 10 senede buradaki hizmetleri Yemen Ekşioğlu yapmıştır.

Artık Ankara'ya tek başıma gitmek istemiyorum. İstanbul'a yazık etmeyin'' diye konuştu.

Yemen Ekşioğlu'nun yöneticilere hitaben, ''Ben hıyarım siz de enayisiniz'' sözü gülüşmelere neden olurken, ''Hepinizin büstünüz dikilmeli. Birçoğunuz belediyelerden yardım almadan kulübünüzü ayakta tutmaya çalışıyorsunuz'' dedi.

Daha sonra söz alan bazı kulüp yöneticileri dilek ve isteklerini Yemen Ekşioğlu'na ilettiler ve kura çekimine geçildi.

Dört takım lige girmedi
Son İstanbul şampiyonu Hürriyetgücü, geçen sezon 1. Amatör Lig'den çıkan Dolayobaspor ve Küçükpazarspor'la iki sezondur Süper Amatör'de yer alan Cankurtaranspor bu sezon lige katılmıyor. Dolayoba iki sezon önce ligin yarısında ligden çekilmişti, 1 sezon aradan sonra tekrar Süper'e çıktılar ama çekildiler. Küçükpazarspor ise şampiyon olduğu bir sezonun ardından tekrar ligden çekildi.

Ayazağaspor sürprizi
Bölgesel Amatör Lig'e katılamayan Ayazağaspor'un kura çekimine girmesi dikkat çekti. Ancak Ayazağaspor'un kurasını çekmek üzere hiçbir yönetici gelmedi ve kura orada bulunanlar tarafından çekildi.

1. Grup
  1. Albayrak
  2. Haliç
  3. Özkaracaahmet
  4. İdealtepe
  5. Ayazağa
  6. Kaynarca
  7. Dikilitaş
  8. Sultanbeyli
  9. Okmeydanı Fetih
  10. Fenerköy
  11. Esenler
2. Grup
  1. Anadolu Hisarı
  2. İFA
  3. Sultantepe
  4. Terazidere
  5. Tophane Tayfun
  6. Hadımköy
  7. İst. Gümüşhane
  8. İstiklal
  9. İstanbulspor
  10. Kocasinan
  11. Beşyüzevler
3. Grup
  1. Kulaksız Okspor
  2. Öz Fatih
  3. Yeşil Esenyurt
  4. Ataşehir Doğuş
  5. Levent
  6. Ortaçeşme
  7. Zara Ekinli
  8. Arnavutköy
  9. Kartal Bulvar
  10. Göktürk
  11. Bağcılar
4. Grup
  1. Reşitpaşa
  2. Ömerli
  3. Avcılar Bld
  4. Merkezefendi
  5. Büyükçekmece Mimarsinan
  6. Nurtepe
  7. Çubuklu
  8. Çengelköy
  9. Hasköy
  10. İMES
  11. Muratpaşa
5. Grup
  1. Gazi Mah
  2. Yenibosna
  3. Vefa
  4. Yonca
  5. Silivri
  6. Yıldırım Bosna
  7. Selimiye
  8. Erokspor
  9. Kağıthane
  10. Büyükçekmece
  11. Bakırköy
6. Grup
  1. Halide Edip Adıvar
  2. Tuzla
  3. Çekmeköy
  4. İstinye
  5. Beyoğlu Yeniçarşı
  6. THY
  7. Çamlıca
  8. Topkapı
  9. İst. Bayburt
  10. Alibeyköy Parseller
  11. Çatalca
7. Grup
  1. Çakmak
  2. Ortaköy
  3. İstanbul Sinop
  4. Merter
  5. Kadırga
  6. Zeytinburnu Yıldız
  7. Çıksalın
  8. Alibey
  9. Bayrampaşa Tuna
  10. Çeliktepe
8. Grup
  1. Batı Trakya
  2. Galata
  3. Bağlarbaşı
  4. Pazariçi Köprülü
  5. Yahya Kemal İY
  6. Paşabahçe
  7. Sultangazi
  8. Kocamustafapaşa
  9. Dudullu
  10. Gümüşyaka


Statü:
  • 6 tane 11'li, 2 tane 10'lu toplam 8 grup...
  • Çift devreli lig usulüne göre yapılacak maçlar sonrası gruplarda ilk 2 sırayı alan toplam 16 takım tek devreli lig usulüne göre 'Süper Amatör Lig Birinciliği' oynayacak.
  • Süper Amatör Lig birinciliğinden Bölgesel Amatör Lig'e kaç takım çıkacağı, BAL statüsünden sonra kesinleşecek.
  • Gruplarda son 3 sırayı alacak toplam 24 takım 1. Amatör'e düşecek.
  • Süper Amatör Lig birincisi ve 1. Amatör Lig birincisi daha sonra il birincisini belirlemek üzere karşılaşacak.

YerelFutbol.com


Spor

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


Yalçın SOYSEVİNÇ

Ziya SÜZEN

Savaş ŞENEL

Ali SÜZEN

ASİTANE (Şenol ŞEN)

Esra KİRİK

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Bülent ŞİRİN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Cumhur İstekli

Şerife Pamuk

ANKET

Şike soruşturmasında adı geçen takımlar küme düşürülsün mü?



Tüm Anketler

Follow uskudar34com on Twitter
Paylaş :
Takip Et :
      
www.uskudar34.com © 2007-2011 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.22 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.