Yavuz Özdemir ''Evde Kuaför Hizmeti''ni anlattı

Yavuz Özdemir, 25 yıldır Üsküdar'da kuaförlük yapıyor.

Yavuz Özdemir ''Evde Kuaför Hizmeti''ni anlattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yavuz Özdemir, 25 yıldır Üsküdar'da kuaförlük yapıyor. Bugüne kadar binlerce kişinin ücreti karşılığında saç bakımıyla ilgilenen Özdemir, şimdilerde bedensel engelli ve yaşlıların gönüllü kuaförü.

Üsküdar Belediyesi'nin başlattığı ''Evde Kuaför Hizmeti'' projesi kapsamında mahalle mahalle gezen Özdemir, erkeklerin saç sakal tıraşını, bayanların ise özel günlerinde saç ve kişisel bakımlarını yapıyor. Hiçbir karşılık almadan yaptığı bu hizmette kendisini mutlu eden ise yaşlı ve engellilerin yüzünde oluşan tebessümler. Usta kuaför, ''Unutulmamalı ki herkes engelli olabilir. Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak görevimizdir.'' diyor.

Üsküdar Belediyesi 3 ay önce ''Evde Kuaför Hizmeti'' projesi başlattı. Kuaför Yavuz Özdemir (39) de projeden haberdar olunca gönüllü olarak çalışmayı kabul etmiş. Özdemir, 2 personeliyle birlikte 300'den fazla bedensel engelli ve yaşlının saç sakal bakımıyla ilgileniyor. Erkeklerin 45 günde bir saç tıraşı, 15 günde bir de sakal tıraşı; bayanların ise istekleri olduğunda saç kesimi, özel günlerinde de saç bakımı ve kişisel bakımları yapılıyor.

Günde 3 ile 15 kişi arasında saç ve sakal tıraşı yaptıklarını söyleyen usta kuaför, bir günlük işleyişlerini ise şöyle anlatıyor. ''Sabahları Üsküdar Belediyesi Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nden sırası gelen engelli ya da yaşlı vatandaşların listesini alıyoruz. Kuaför arkadaşlar belediyenin tahsis ettiği araçlarla evlere gidip yaşlı ve engellilerin bakımını yapıyor.''

Yaşlı ve engelliler ile onların yakınları da uygulamadan memnun. Evde kuaförlük hizmetinin kendilerine maddi ve manevi olarak büyük bir katkı sağladığını ifade ediyorlar. 85 yaşındaki Derviş Ayın kızının evinde kalıyor. Yaşlılıktan dolayı yürüme zorluğu çeken Ayın, tıraş olmakta zorlanıyormuş. Evine gelen kuaförleri büyük bir sevinçle karşılayan Ayın, konuşmakta güçlük çektiği için mutluluğunu hareketleriyle ifade edebiliyor. Saç ve sakalı kesildiğinde ise ''Allah razı olsun'' diyerek minnettarlığını dile getiriyor. Bedensel engelli 14 yaşındaki Onur Altun da evde kuaförlük hizmetinden yararlanıyor. Doğuştan bedensel engelli olan Altun, tekerlekli sandalyeye bağlı yaşıyor. Anne Emine Altun yaşadığı zorlukları şöyle anlatıyor: ''Oğlumu merdivenlerden indirmek çok zor oluyordu. Ayrıca götürdüğümüz kuaförler de alelacele tıraş ediyorlardı. Oğlum hiç beğenmiyor, üzülüyordu. Eve gelen kuaförler tam onun istediği gibi kesim yapıyor.''

Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Fatih Kablan, 2006 yılında proje safhasında olan hizmetin geçtiğimiz mayıs ayında belediye başkanının desteğiyle hayata geçirildiğini söylüyor. Hizmet sayesinde engelli ve yaşlı üye sayılarının arttığını hatırlatan Kablan, ''Kuaförlerden bu işi gönüllü olarak yapmak isteyenler oldu. Diğer ilçelerden de bu hizmetten yararlanmak için çok fazla talep var'' diyor. Ramazan Bayramı için kuaför sayısını geçici olarak 15'e çıkarmayı planladıklarını söyleyen Kablan, engelli vatandaşların ve ailelerinin de bayrama hazırlıklı olarak girebilecekleri müjdesini veriyor.


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir