Türkiye'de yükselen değer: Mustafa Kara

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 4 il'de yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları arasında ikinci seçildi.

Türkiye'de yükselen değer: Mustafa Kara
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Özel bir araştırma şirketi tarafından yapılan ankette Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara göreve gelmesinden bu yana 16 ay geçmesine karşın birçok belediye başkanını geride bıraktı. Büyükşehir statüsündeki 4 büyük il'de yapılan araştırma anketi sonucunda İstanbul ve Türkiye'nin en başarılı 2. belediye başkanı seçildi.

İstanbul'un parlayan yıldızı: Mustafa Kara
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ilçeleri belediye başkanlarının performansları hakkında yaptığı araştırmaya göre Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, henüz 16 aydır görevde olmasına karşın en başarılı 2 Belediye Başkanı'ndan biri seçildi.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği ''Türkiye Siyasi - Yerel Gündem Araştırması''nda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki İlçe Belediye Başkanlarının 29 Mart seçimlerinden sonra gösterdikleri performansları halka soruldu.

7-15 Ağustos tarihleri arasında, İstanbul'da 6 bin 568, Ankara'da 3 bin 413, İzmir'de 2 bin 532 ve Bursa'da 2 bin 99 olmak üzere, 4 ile bağlı 42 ilçede toplam 14 bin 612 kişiyle yüz yüze görüşülen araştırmaya katılanların yüzde 46,1 kadın, yüzde 53,9 ise erkek.

29 Mart yerel seçimlerinden sonra İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da göreve gelen ilçe belediye araştırmasında, ankete katılanlara göre İstanbul'da ''En Başarılı İlçe Belediye Başkanı'' Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olurken araştırmaya Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara damga vurdu. Üç dönemdir Şişli Belediye Başkanlığı yapan ve Yeni Demokrasi Hareketi ile gündeme gelen Sarıgül'ü hem İstanbul'da hem de 4 ilin başarılı ilçe Belediye Başkanları sıralamasında takip eden isim, 29 Mart'ta ilk defa seçilen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara oldu. Mustafa Kara, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da yaşadığı mahallenin sınırları içinde olduğu Üsküdar'a sosyal belediyecilik alanında da birincilik kazandırmıştı. Mustafa Kara'nın henüz görevde 16 ayını doldurmuş olmasına karşın gösterdiği bu başarı dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul'da üçüncülüğü elde eden isim ise, son seçimlerden önce Eminönü ilçesinin de sınırlarına katıldığı Fatih'in Belediye Başkanı Mustafa Demir oldu. ''Sur içi''nde düzenlediği kültürel etkinliklerle dikkat çeken Mustafa Demir iki dönemdir AK Parti'den Fatih Belediye Başkanı.   Sosyal projeleriyle adından sık sık söz ettiren ve son olarak içinde bulunduğumuz Ramazan ayında halka verdiği hizmetlerle ilgi odağı olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu göreve geldiğinin ikinci yılında başarı sıralamasında, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın çok az bir farkla gerisinde kalarak 6. sırada yer buldu.

İstanbul'da sırlama şöyle:

 
SIRA BELEDİYE BAŞKAN YÜZDE
1 ŞİŞLİ Mustafa SARIGÜL 74.6
2 ÜSKÜDAR Mustafa KARA 57.8
3 FATİH Mustafa DEMİR 52.4
4 BEŞİKTAŞ İsmail ÜNAL 49.1
5 KÜÇÜKÇEKMECE Aziz YENİAY 48.7
6 ESENLER M.Tevfik GÖKSU 48.6
7 BEYOĞLU A.Misbah DEMİRCAN 47.9
8 BAĞCILAR Lokman ÇAĞIRICI 43.2
9 BAHÇELİEVLER Osman DEVELİOĞLU 42.8
10 BAKIRKÖY Ateş Ünal ERZEN 41.9


4 İLİN İLK 10'UNUN 5'İ İSTANBUL İLÇESİ
Dört büyük ildeki 42 ilçenin harmanlanmasıyla oluşan ilk 10'da ise İstanbul'un ağırlığı var. İstanbul'da ilk ikiyi oluşturan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara 4 ilin en başarılı belediye başkanları sıralamasında da ilk ikiyi oluşturdu. Sarıgül ve Kara'yı Karşıya Belediye Başkanı Cevat Durak takip eti.

SIRA BELEDİYE BAŞKAN YÜZDE
1 ŞİŞLİ Mustafa SARIGÜL 74.6
2 ÜSKÜDAR Mustafa KARA 57.8
3 KARŞIYAKA Cevat DURAK 55.5
4 ALTINDAĞ Veysel TİRYAKİ 54.7
5 FATİH Mustafa DEMİR 52.4
6 BALÇOVA M.Ali ÇALKAYA 51.4
7 ÇANKAYA Bülent TANIK 50.5
8 YILDIRIM Özgen KESKİN 49.2
9 BEŞİKTAŞ İsmail ÜNAL 49.1
10 KÜÇÜKÇEKMECE Aziz YENİAY 48.7


Mustafa KARA Kimdir?

1968 doğumlu Mustafa Kara, ilköğretimini Kars'da, orta öğretimini Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde; üniversite eğitimini İ.T.Ü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

İş hayatına Proje Mühendisi ve taahhüt işleri yaparak başlayan Mustafa Kara, Belediye Başkanı seçildiği döneme kadar inşaat ve perakendecilik sektörlerinde faaliyet gösteren iki aile şirketinde aktif olarak görev aldı.

Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra aktif ticaret hayatını sona erdiren Mustafa Kara, iş hayatının yanısıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında, çeşitli mesleki, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK'larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bir kısmı; SMG (İ.T.Ü Sakarya Mühendisler Grubu) kuruculuğu ve başkanlığı; SAGEM (Sosyal Araştırmalar ve Geliştirme Merkezi) kuruculuğu ve başkan yardımcılığı; Kızılay Yenidoğan şubesi başkan vekilliği; MABİAD (Marmara Bahar İş Adamları Derneği) üyeliği; Genç İşadamları Vakfı üyeliği ve İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği) üyeliğidir.

İş Hayatındaki Başarıları: İstanbul Ticaret Odası Yılın Vergi Rekortmenleri KOBİ Özel Ödülü (2007); İGİAD Girişimcilik Ödülü (2006); Teknik Elemanlar Derneği Başarı Ödülü (2004) ile taltif edildi.

Aktif siyaset hayatına AK PARTİ'nin kuruluş süreci ile başladı. İlk olarak AK PARTİ Üsküdar İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi Sertifikasını almaya hak kazandı. 2004 Yerel Seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine, Üsküdar Belediye Meclisinde AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği'ne ve İmar Komisyonu başkanlığına seçildi. Üsküdar Belediye Meclisi AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği ve imar komisyonu üyeliği yaptı. AK PARTİ Üsküdar İkinci Olağan Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini 2008 Kasım ayına kadar sürdürdü. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ve 21 Ekim 2007 Halk Oylamasında, Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı.

Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası olan Mustafa Kara, ingilizce bilmektedir ve 27 yıldır Üsküdar'lıdır.

Haber7 - Üsküdar 34



Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir