Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,7560 TL
EUR: 2,3330 TL
GBP: 2,7770 TL
EUR/USD: 1,3276 TL
ALTIN: 98,34 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

Sonunda Google'da sansürlendi

Diğer Teknoloji haberlerini okumak için tıklayınız
Sonunda Google'da sansürlendi
Son günlerde Google'ın bazı uygulamalarına erişemiyor musunuz? Sebebi belli oldu...
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
04 Haziran 2010, 12:17
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :
YouTube yasağı yüzünden internet sansürcüsü ülkeler arasına giren Türkiye'nin telekomünikasyon işlerini koordine etmekten sorumlu memurları bu kez Google'a el attı.

Birkaç gündür söylentilere konu olan Google sansürünün de yavaş yavaş devreye sokulduğu görülüyor. Bazı kullanıcılar dün akşamdan itibaren Google anasayfaya ve bazı Google servislerine ulaşmakta güçlük çekiyorlar.

GOOGLE IP'LERİ ENGELLENİYOR

Bazı internet servis sağlayıcıları bu hizmetlerle ilgili olarak müşterilerine uyarılar geçiyor. Bunlardan birinde, 3 Haziran 2010 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan firmalarına iletilen karar sebebiyle Google'a ait bazı IP'lere hukuksal nedenlerden dolayı erişimin engelleneceği belirtiliyor. Servis sağlayıcı firmalar, IP'lerin engellenmesinden ötürü Google'ın bazı uygulamalarına erişememe ya da yavaşlık yaşanmasını beklendiğini söylüyor.

Firma açıklamalarına göre şunlar olabilir:
  • Google web sitesine erişimde sorun yaşanması
  • Reklam vb. analiz verisi için web sitelerinde Google
  • Analytics, Google Maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerine erişimlerin yavaşlaması
  • Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme
  • Web sitelerin dahilinde ''google search'' kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama
  • Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'e dayalı birtakım uygulamaların etkilenmesi.
Sansür kararının neden alındığı ve hangi hukuki süreçle yürürülüğe konduğu henüz bilinmiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanlığı'ndan geçen yıl yapılan açıklamalarda ''yerli'' bir arama motoru kurulacağı ve bunun 2010 sonuna kadar çalışmaya başlayacağı söyleniyordu.

Bu arada uzmanlar, TİB'in kararının, Google'a ait eski Youtube IP'leri ile ilgili olabileceğini değerlendirdi.


İnternet Haber


Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


Yalçın SOYSEVİNÇ

Ziya SÜZEN

Savaş ŞENEL

Ali SÜZEN

ASİTANE (Şenol ŞEN)

Esra KİRİK

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Bülent ŞİRİN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Cumhur İstekli

Şerife Pamuk

ANKET

Şike soruşturmasında adı geçen takımlar küme düşürülsün mü?



Tüm Anketler

Follow uskudar34com on Twitter
Paylaş :
Takip Et :
      
www.uskudar34.com © 2007-2011 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.16 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.