AK Parti Üsküdar Bayramlaştı | Üsküdarlılar İskelede bayramlaştı. | Üsküdara Bayram geldi, Hoş geldi. | Yerse... | Mustafa Karadan Ramazan Bayramı mesajı
Üsküdar ve İstanbul Referandum Sonuçları USKUDAR34.COM'da...
Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

HABER ARA


Gelişmiş Arama

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta

Ali Bardakoğlu, Kahire'den vaaz verecek...

Diğer Güncel Olaylar haberlerini okumak için tıklayınız

Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğini belirtti.

E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :

25 Şubat 2010, 12:17  Paylaş
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberimiz'in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var'' dedi.

Bardakoğlu, Mevlid Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 25 Şubat Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen, peygamberlik zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in Hicri Takvime göre doğumunun idrak edileceğini belirtti.

Hz. Muhammed'i örnek almanın, ancak O'nun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı daveti hayatımıza yansıtmakla ve güzel ahlakını bir bilinç ve hayat tarzı olarak davranışlarımıza mihver yapmakla mümkün olduğuna işaret eden Bardakoğlu, ''Nitekim kendi aranızdan, size ayetlerimizi okuyan, sizi her türlü kötülükten arındıran, size Kitabı ve hikmeti öğreten, ayrıca bilmediklerinizi de öğreten bir peygamber gönderdik'' ayet-i kerimesinin dile getirdiği gibi, ilahi hitabı buluşturan Rahmet Elçisi'nin, aynı zamanda o kelamı açıkladığını ve onun hayat veren mesajını bizzat yaşayarak aktardığını kaydetti.

''KUR'AN VE SÜNNET 14 ASIRDIR BİZLERİ KORUMUŞ''
Kur'an ve bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yaptığına dikkati çeken Bardakoğlu, Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve gecelerin, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde ve hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleri olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

''Dünyanın sanal ve geçici meşgalelerinin ve sonu gelmez heveslerinin bütün hayatımızı ve geleceğimizi ipotek altına aldığı modern dönemde, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur'an-ı Kerim'i ve alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz'in Sünnetini daha iyi anlamaya, bunun için de gönlümüzü Kur'an'a açmaya ve Sevgili Peygamberimiz'in örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye ne kadar çok ihtiyacımız var. Çünkü Kur'an ve Sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi sağlamıştır. Öyleyse Mevlid Kandili'nde Kur'an'la ve Peygamberimiz'in Sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O'nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur'an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim.

Bu duygu ve temennilerle, Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, O'nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an'ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim.''

BARDAKOĞLU, KAHİRE'DEN VAAZ VERECEK
Mevlid Kandili dolayısıyla TRT, İstanbul Eyüp Sultan Camisi merkez olmak üzere, bu yıl 5 ayrı ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirilecek.

Tataristan'ın Kazan, Mısır'ın Kahire, Makedonya'nın Üsküp, Irak'ın Kerkük ve Suudi Arabistan'ın Medine kentlerinden bağlantıların yapılacağı programda, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da Kahire'deki Hüseyniye Camisi'nden canlı bağlantı aracılığıyla vaaz verecek.

Mevlid Kandili Programı, 25 Şubat Perşembe akşamı 19:30-22:30 saatleri arasında TRT 1, TRT AVAZ ve TRT 6'dan yayınlanacak.


HaberTürk


Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

YAZARLAR


ASİTANE (Şenol ŞEN)

Yalçın SOYSEVİNÇ

Ziya SÜZEN

Ali SÜZEN

Savaş Şenel

GOOGLE ÖZEL ARAMA

Özel Arama

ANKET

Üsküdar 34 Sitesine nasıl ulaştınız?







Tüm Anketler

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,5160 TL
EUR: 1,9270 TL
GBP: 2,3370 TL
EUR/USD: 1,2736 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.
www.uskudar34.com © 2007-2009 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.