Polisin Üsküdar'da yakaladığı ''Tilki Selim'', ''28 bin lira kira geliri olan bir hanım, 6 dairem, benzin istasyonum var. 1998'de 1 milyon dolara villa aldım'' dedi.
İstanbul Üsküdar'daki Boğaz manzaralı lüks villasında film gibi bir operasyonla yakalanan ''Tilki Selim'' lakaplı Selim Işık, ''uyuşturucu baronu olduğu'' iddialarını reddederek ''Benim şimdi Şişli'de aylık 28 bin TL geliri olan bir hanım, 6 dairem ve Esenler'de benzin istasyonum var. Üsküdar'daki villamı da 1998 yılında 1 milyon dolara aldım'' dedi. ''Yeşil'' lakaplı Mahmut Yıldırım'ın 'Yalnız yeme kustururlar' diye haraç istediği, Alaattin Çakıcı'nın ise 'Uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası' dediği Selim Işık ile avukat kardeşi Mansur Bedirhanoğlu, kardeşi Cindı Işık, amcasının oğlu ve çetenin ikinci adamı olduğu iddia edilen 'Kulaksız Naci' lakaplı Naci İsmailoğlu, amcasının oğlu Asker İsmailoğlu ile emekli binbaşı Ayhan P.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi dün savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada operasyonla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen 71 kilo eroini Yüksekova'dan Mersin'e getiren emekli Binbaşı Ayhan P.'nin kullandığı BMW marka otomobilin çete tarafından kendisine alındığı ve özel zulasının olduğu belirtildi. Selim Işık, sorgusunda uyuşturucu ticareti iddialarını reddederek, ''Bir dönemler hızlı yaşadığımız anlar oldu. Ancak şimdi, Şişli'de aylık 28 bin TL gelir getiren bir hanım, 6 dairem ve Esenler'de bir benzin istasyonum var. Buralardan aldığım gelirlerle geçimimi sağlıyorum'' dedi.
Işık ve 10 kişi tutuklandıSorgusunda Türkiye'nin hareketli olduğu dönemlerde kendilerinin de fırtına gibi estiğini anlatan Işık, ''Behçet Cantürk'le ölmeden 1 saat önce telefonla görüşmüştük. Osman Öcalan, Cantürk'ü PKK'nın 197 kilo uyuşturucudan elde ettiği parayı yemekle suçluyordu. PKK'nın ve ASALA'nın kuruluşunu yakından izliyorduk. Adı Susurluk raporlarında geçen Askar Simitko ile ölmeden 2 saat önce ayak üstü görüştük. Bir ara kayboldu, sonra öldüğünü öğrendik'' dedi. Işık, evde bulunan ve uyuşturucu sevkıyatını yönlendirmek için kullandığı 18 ayrı cep telefonu için, ''Benim karım cahildir, her telefona bir kiracımızın numarası ve ismi kayıtlı, karım bu telefonlarla kiracılarımızı arıyor'' açıklaması yaptı. Işık'ın görüşmek istediği kişiyi 10 yaşındaki kızına arattırdığı, kardeşleri ve akrabalarının soyadlarını Bedirhanoğlu ve İsmailoğlu olarak değiştirdiği de belirlendi. Işık'ın kardeşi Cindı Işık'ın kızlarından Azime Işık'ın PKK örgütü adına Mavi Çarşı'ya molotof atmak suretiyle 13 kişinin ölümüne neden olmak suçundan mühebbet hapis cezasına mahkum oldu. Işık'ın diğer iki kızı Peyda ve Çimen de KCK operasyonlarında gözaltına alındı. Selim Işık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanırken, bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Boğaz manzaralı villasıSelim Işık'ın Üsküdar Beylerbeyi Narlı Konakları'nda bulunan 3 katlı villası, Boğaz'daki her iki köprüyü de görüyor. Düzenlenen operasyonlarda, Selim Işık, kardeşi Cindı Işık, amcasının oğlu ''Kulaksız Naci'' lakaplı Naci İsmailoğlu'nun kullandığı, Lincoln, Hummer ve BMW marka lüks ve zırhlı otomobillere el konuldu. Üç zırhlı araçta özel görüşme için bir telsiz sistemi kurulduğu belirlendi.
Emlak Kulisi