Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,7560 TL
EUR: 2,3330 TL
GBP: 2,7770 TL
EUR/USD: 1,3276 TL
ALTIN: 98,34 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler

'Taş düşebülü, Ayu çıkabülü'

Diğer Yurttan haberlerini okumak için tıklayınız
'Taş düşebülü, Ayu çıkabülü'
Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek ağ atan ve bir süre sonra toplayan balıkçıların ağına öyle bir şey takıldı ki halk arasındaki 'ayu çıkabülü taş düşebülü' sözü tam yerini buldu!
E-BÜLTEN KAYIT
Ad, Soyad :
E-Posta :
29 Ekim 2009, 17:38
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek ağ atan ve bir süre sonra toplayan balıkçılar, yakaladıklarının ayı olduğunu fark edince paniğe kapıldılar. Balıkçılar ağı panikle denize atınca, ağlardan kurtularak kıyıya çıkan ayı ormanlık alana kaçtı.

Alınan bilgiye göre, balıkçı Rafet Bayramoğlu, dün gece, Bartın'dan gelen arkadaşları ile birlikte kendisine ait 'Bayramoğlu' adlı teknesiyle balık avlamak amacıyla denize açıldılar.

Bir süre tekne ile giden balıkçılar, kıyıya yakın yerde oluşan yakamozu balık sürüsü zannederek bu yöne doğru hareket ettiler. Kıyıya yaklaştıklarında da bölgeyi ağlarla çeviren Bayramoğlu ve arkadaşları, beklemeye başladılar.

Daha sonra ağları tekneye çıkarmaya çalışan ve ağın ağır olmasından dolayı çok fazla balık yakaladıklarını tahmin eden balıkçılar, yakaladıklarının ayı olduğunu fark edince paniğe kapıldılar.

Ayının içinde bulunduğu ağı denize atan balıkçılar, hızla bölgeden uzaklaştılar. Ağdan kurtularak kıyıya çıkan ayı ise ormanlık alana kaçtı.

Ayının, kıyıda yemek için balık yakalamaya çalıştığı tahmin ediliyor.

TEKNENİN SAHİBİ RAFET TÜRKAN: AĞI İYİCE ÇEKTİĞİMİZDE, ÇIRPINAN KOCAMAN BİR HAYVAN GÖRDÜK. KARANLIĞIN DA ETKİSİYLE ÜRPERDİK, ÜRKTÜK, KORKTUK. ARDINDAN BUNUN BİR AYI OLDUĞUNU ANLADIK.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, denizin kıyı kesiminde ağlarına balık yerine ayı takılan balıkçıların bulunduğu teknenin sahibi, yaşadıkları şaşkınlık ve korku dolu anları anlattı.

''Bayramoğlu'' adlı balıkçı teknesinin sahibi 53 yaşındaki Rafet Türkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıldır Cide'de balıkçılık yaptığını belirterek, bir süre önce 4 arkadaşıyla Karadeniz'de balığa çıktıklarını söyledi.

Cide ile İnebolu ilçeleri arasında Şaraltı mevkisinde ''balığın yakamozunu gözetlemeye başladıklarını'' ifade eden Türkan, şöyle devam etti:

''Kıyıya yakın kesimde arkadaşlar bir yakamoz gördü. Biz de bunun üzerine balık var zannederek yakamozun etrafına ağ attık, yakamozun etrafını sardık. Ağı toplarken büyük ağırlık hissettik ve çok sayıda balık tuttuğumuzu zannederek sevindik. İyice çektiğimizde, ağda çırpınan kocaman bir hayvan gördük. Gecenin karanlığının da etkisiyle hepimiz ürperdik, ürktük, korktuk. Daha sonra, çırpınan şeyin ayı olduğunu fark ettik. Bu sırada ayı, ağı parçalamaya başladı. Biz de ağın bir kısmını kestik. Böylelikle tekne ile ağın irtibatını kopardık. Bu sırada ayı da ağdan kurtularak yüzerek karaya çıktı. Ardından da denize sıfır olan ormanlık bölgeye girerek gözden uzaklaştı.''

Türkan, yaşadıkları şaşkınlık ve korku dolu anları ömrü boyunca unutmayacağını belirterek ''Bunca yıllık balıkçıyım. Ağlarımıza ilk kez ayı takıldı'' ifadesini kullandı.

Rafet Türkan, Bartınlı balıkçıların verdiği ilk bilgilerde soy ismi ile, sahibi olduğu teknenin isminin birbirine karıştırıldığını sözlerine ekledi.

AA

 

Yurttan

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


Yalçın SOYSEVİNÇ

Ziya SÜZEN

Savaş ŞENEL

Ali SÜZEN

ASİTANE (Şenol ŞEN)

Esra KİRİK

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Bülent ŞİRİN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Cumhur İstekli

Şerife Pamuk

ANKET

Şike soruşturmasında adı geçen takımlar küme düşürülsün mü?



Tüm Anketler

Follow uskudar34com on Twitter
Paylaş :
Takip Et :
      
www.uskudar34.com © 2007-2011 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.23 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.